Atakale3.png

KURUMSAL

 

Gizlilik Sözleşmesi

Topladığımız Bilgi Türleri ve Toplanış Şekli

Web sitemiz ve mobil uygulamalarımız yalnızca sizin tarafınızdan sağlanan bilgileri toplar. Bu bilgiler ad, soyad, adres ve e-posta adresi, telefon, sosyal medya kullanıcı adınızı kapsayan temel bilgilerdir.

Kişisel Bilgilerin Paylaşımı

Bu üçüncü taraflar sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına birlikte çalıştığımız; promosyon, teklif ve yarışmalar hazırladığımız şirketler, taleplerinizi daha doğru karşılamak ve teknik problemleri ortadan kaldırabilmek adına yardımını aldığımız tedarikçiler, pazarlama ve reklam işlemlerimizi desteklemesi ve geliştirmesi için danıştığımız ajanslardır. Bahsi geçen eylemlerin gerçekleştirilmesi için yalnızca İşletmemizin izni olduğu sürece bilgileriniz paylaşılacaktır. Bu bilgileri kullanacak olan kurumlar gizlilik politikası ve veri koruması gereğince yalnızca belirtilen eylem için bilgilerinize ulaşabilecektir. İşletmemiz hukuk ve yasal işlem gerektiren durumlarda zorunluluk hallerinde Web sitemiz ve mobil uygulamalarımızın bütünlüğünü korumak, isteklerinizi en doğru şekilde karşılamak ve toplum güvenliğini korumak adına yapılan araştırmalarda doğru bilgiyi sağlamak adına için kişisel bilgilerinizi kullanma veya ifşa etme hakkına sahiptir. Ancak gerçekleştirilen bu işlemde bilgileriniz herhangi bir üçüncü tarafla paylaşılmayacaktır. gözlemlemek için ailelerinden izin almaktadır.

Erişim

Web sitemiz ve mobil uygulamalarımıza sağlamış olduğunuz tüm bilgilerin kontrolü ve değiştirme hakkı elinizde bulunmaktadır. Veri tabanımızda bulunan bilgileri değiştirmek istiyorsanız ya da iletişim detaylarınız ile ilgili yapmak istediğiniz bir değişiklik söz konusu ise ilgili alanlarda gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Sizlerden edindiğimiz kişisel bilgilerin silinmesini veya bilgilerinizin kullanılmasını durdurmak istediğiniz anda bizlere ulaşarak dileklerinizi belirtebilir, sorunsuzca iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu eylemi gerçekleştirmek için istek formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Aynı şekilde sizlerin gözetimi altında çocuklarınızdan edindiğimiz bilgilerin kullanımını durdurmak ve sildirmek için istek formunu doldurmanız iptal etme sürecini hızlandıracaktır.

Çerezler

Pek çok tarayıcı otomatik olarak çerezleri saklamak için ayarlanmıştır fakat manuel olarak değiştirilebilir durumdadır. Eğer çerezlerin kullanılmasını istemiyorsanız ayarlardan değiştirmek yeterli olacaktır. Ancak çerezler web sitesinde yardımcı rol oynadığı için kaldırdığınız çerezler sitenin düzgün çalışmasını dolayısıyla sizin hızlı ve kaliteli servis almanızı engelleyebilir.

Sosyal Eklentilerin Kullanımı

Web sitemizde ya da tekil sayfalarımızda Facebook Inc'in sahip olduğu Facebook.com'un sosyal eklentileri kullanılmaktadır. Sosyal eklenti içeren bir sayfayı açmak istediğinizde tarayıcınız Facebook sunucularıyla direkt bir bağlantıya geçerek Facebook'a web sitemize giriş yaptığınız bildirimini yollar. Eğer Facebook hesabınıza giriş yapmış iseniz Facebook bildirimi gelen veriler sizin hesabınıza eşleştirir. Eklentinin sahip olduğu “beğen”, “yorum yap” fonksiyonlarını kullandığınızda ilgili veriler tarayıcınız üzerinden Facebook'a gönderilir. Elde edilen verilerin Facebook tarafından kullanılması ve işlenilmesi ile ilgili olarak lütfen Facebook Gizlilik ayarlarına göz atın. Facebook'un web sitemiz üzerinden sizinle ilgili bilgileri toplamasını istemiyorsanız sitemize girmeden önce Facebook hesabınızdan çıkış yapın.

Gizlilik Politikası Değişimleri

Web sitemiz ve mobil uygulamalarımız bazı dönemlerde gerektiği müddette gizlilik politikamızda gerçekleştirebileceğimiz değişiklikler mevcuttur. Yapılan herhangi bir değişiklikte sizleri en iyi şekilde bilgilendirmek adına değişiklikleri bu sayfada belirtmekteyiz. Sizlerin dönemsel olarak bu sayfayı kontrol ettiğinizi varsayarak yaptığımız bu değişiklikler geçmişi kapsamamaktadır.

Kullanıcı Sözleşmesi

Kişisel İletişim Bilgileriniz

Web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden herhangi bir sipariş vermek için; adınızı, soyadınızı, ev veya diğer fiziksel adresinizi (sokak adı, semt, il gibi bilgileri içerecek şekilde), telefon numaranızı ve diğer gerçek yaşam kişisel bilgilerinizi bizimle paylaşmanız gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizin üzerinde değişiklik yapabilir, hataları veya eksiklikleri düzeltmek için gerekli olan düzenlemeleri üye olduktan sonra da yapabilirsiniz. Eğer bizimle paylaştığınız detayları izlemek veya değiştirmek isterseniz, kullanıcı ana sayfanızda bulunan “Hesabım” ve sepet sayfasında bulunan “Adreslerim” detaylarınıza ulaşabilir ve değişiklik yapabilirsiniz. Lokasyonunuza ait olarak birden fazla kayıtlı adresiniz olabilir. Kişisel bilgilerinizin bir kısmı (ad, soyad, siparişinizin gönderileceği kayıtlı adresiniz ve telefon numaranız ) sipariş verdiğiniz restoran ile paylaşılmaktadır. Bu bilgiler aynı zamanda atakale.net ’de kullanımını geliştirmek, sizinle iletişim kurmak, şirket içi gereksinimler için ve hukuki açıdan gerekli olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Bu bilgiler, çalışanlarımızla ya da üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya web sitesi ve mobil uygulamalar kullanımınızın analizinde ve desteğinde kullanılabilir. İzniniz olmaksızın, gizlilik politikasında belirtilen kullanım alanları dışında üçüncü partilerle bilgilerinizi paylaşılmaz.

E-Posta Adresiniz

Bir hesap oluşturmak için, bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir. E-posta adresiniz sizinle online olarak iletişim kurmak, sipariş verdiğiniz zaman bu siparişinizi onaylamak, siparişinizle alakalı bir sorun yaşadığınızda ya da promosyonlarla alakalı tarafınıza bilgi vermek için kullanılmaktadır. Eğer e-posta adresinizi değiştirmek isterseniz, kullanıcı ana sayfanızda bulunan “Hesabım” linkine tıklayarak hesap detaylarınıza giriş yapabilirsiniz. E-posta adresinizi paylaşmadığınız durumda web sitesi ve mobil uygulamaya üye olamaz ve sipariş veremezsiniz. Kişisel bilgilerinizin bir kısmı ad, soyad, siparişinizin gönderileceği kayıtlı adresiniz ve telefon numaranız sadece sipariş verdiğiniz restoran ile paylaşılmaktadır.

Kredi Kartı ve Ödeme Bilgileriniz

web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden bir sipariş verdiğiniz zaman, bir ödeme şekli seçmeniz gerekmektedir. Kredi kartı bilgilerinizi paylaşmak zorunda değilsiniz, çünkü web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden verilen siparişlerin ödemeleri doğrudan ilgili restorana nakit, kredi kartı ya da yemek çeki kullanılarak kapıda yapılabilmektedir. Online kredi kartı geçerli olmakla beraber, ancak bazı restoranlarda alternatif bir ödeme şekli olarak bulunmaktadır. Online kredi kartı kullanılarak yapılan işlemlerde, kredi kartı bilgileriniz ilgili kredi kartı firması (iyzico ödeme kuruluşu) ile PCI-DSS 1.seviye sertifikasıyla ödemeleriniz güvenli bir altyapı üzerinden işlem görür. Ödeme şekli seçiminize bağlı olarak, kredi kartı bilgilerinizin bir kısmını şifreli bir formatta, gerekli fiziksel, elektronik ve prosedürel önlemleri aldıktan PCI-DSS 1.seviye sertifika ile İyzico altyapısında saklanır.

Sipariş Bilgileriniz

Siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgileri toplayabiliriz. Bu bilgiler web sitesi ve mobil uygulamalar kullanımını analiz etmek ve geliştirmek için kullanılmaktadır. Bu bilgiler, çalışanlarımızla ya da ilgili üçüncü partilerle siparişinizin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya web sitesi ve mobil uygulamalar kullanımınızın analizinde ve desteğinde kullanılabilir. İzniniz olmaksızın, gizlilik politikasında belirtilen kullanım alanları dışında üçüncü partilerle bilgilerinizi paylaşılmaz.

Pazarlama

Sizin özel izniniz olmadan, kişisel bilgileriniz üçüncü partilerin pazarlama faaliyetleri için satılmaz paylaşılamaz veya kiralanamaz. Sizden aldığımız bilgileri, diğer partilerden sağladığımız bilgiler ile birleştirerek servislerimizi, içeriğimizi, kampanya ve promosyonlarımızı geliştirebiliriz. Eğer kampanya ve promosyonlarımız ile ilgili pazarlama mesajları almak istemiyorsanız, e-posta aracılığı ile bunu bize iletebilir veya kullanıcı ana sayfasında bulunan “Üyelik Bilgilerim” linkine tıklayarak ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizi paylaşıyor muyuz?

Bilgilerinizi, çalışanlarımız ya da üçüncü partilerle siparişinizin iletilme aşamalarında paylaşabilir ve web sitesi ve mobil uygulamalar kullanımınızın analizinde ve desteğinde kullanabiliriz. Gerekli gördüğümüzde veya söz konusu bilgiler yasadışı bir olaya ilişkin ise, kendi yasal haklarımızı korumak için bilgilerinizi ilgili makamlarla paylaşabiliriz. Bu, aynı zamanda başka firmalar ve kuruluşlarla, kredi kartı riski ve kredi kartı sahtekarlığına karşı alacağımız tedbirler için bilgilerinizi paylaşmamız anlamına da gelmektedir.

Çerezler (Cookie)

Çerezler, web sitemizi ziyaret ettiğiniz zaman bilgisayarınıza tercihlerinizi kaydeden küçük metin dosyalarıdır. Çerezler; alışveriş sepetinizde hangi ürünlerin olduğunu hatırlamak, web sitemize tekrar giriş yaptığınızda sitenin sizi tanıması, ilginizi çekebilecek ilan ve reklamların en çok giriş yaptığınız sayfalarda yayınlanması gibi işlemlerde size en kaliteli hizmeti sağlamak için kullanılmaktadır. Herhangi bir kişisel veya özel bilgi içermezler. Bilgisayarınıza zarar vermezler. web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden sipariş verebilmek için bu çerezlere izin vermeniz gerekir. Eğer isterseniz, daha sonra bu çerezleri bilgisayarınızdan silebilir veya engelleyebilirsiniz.

Çerezler hakkında bilmeniz gerekenler:

Kimliğinizi tanımlamak ve siteye giriş yaptıktan sonra ilgili ayarları muhafaza etmek için çerezler kullanabiliriz. Çoğu çerez oturum çerezidir, yani siz ziyaretinizi bitirdikten sonra bilgisayarınızdan silinir. Internet tarayıcınız izin verdiği taktirde, çerezleri kabul etmeyebilirsiniz. web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinde reklamları bulunan üçüncü partilerin çerezleri ile karşılaşabilirsiniz fakat bunlar bizim kontrolümüzde değildir.

Kişisel bilgilerinizin korunması

Web sitemiz kullanıcı bilgilerini toplamak için kullandığı tüm sayfalar güvenlidir ve kritik bilgiler şifreli bir şekilde tutulmaktadır. Sistemde kayıtlı bulunan verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve güvenliğini korumak için çok çeşitli teknik ve yönetimsel uygulamalar kullanılmaktadır. Sunucularımızda, Microsoft Internet Explorer, Firefox, Safari ve Chrome ile beraber çalışabilecek SSL ve şifreleme teknolojileri kullanılmaktadır.

Güvenlik

Bilgileriniz bulut sunucularımızda bulunmaktadır. Kişisel bilgilerinizi, yetkisiz giriş ve ifşaya karşı korumak için şifreler, fiziksel güvenlik vb. gibi bir takım araç kullanılmaktadır. Fakat, sizin de bildiğiniz gibi, üçüncü partiler yasal olmayan yollarla özel iletişime dahil olabilmekte ve web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden toplayabilecekleri kişisel bilgileri suistimal edebilmektedirler. Bu sebeple, her ne kadar gizliliğinizi korumak için elimizden geleni yapsak da, kişisel bilgilerinizin her şekilde gizli kalacağını garanti etmemekteyiz.

Üyelik iptali

Üye dilediği zaman üyeliğini sonlandırma hakkına sahiptir. Üyeliğinizi sonlandırdıktan sonra sitemiz ile tüm ilişkiniz kesilmiş olacaktır. Üyeliğinizi sonlandırmak için üye girişi yaptıktan sonra iletişim bilgileri sayfamızdan talebinizi iletmelisiniz.

Ürün Yorumları

Her üye ürünlere yorum yazabilir. Müşteri yorumları tarafsız ve tecrübeye dayalı olacağı için daha bilinçli alışveriş ortamı doğacaktır. Ürün yorumu yazarken dikkat etmeniz gerekenler: Genel ahlak kuralları çerçevesinde, diğer kullanıcılara ve ürünün üreticisine saygılı yorumlar yazmaya özen gösterin. Yorumlar sadece restoran tarafından görülmektedir.

Üçüncü partiler

Bu politika sizden topladığımız bilgilerin kullanımı ve suistimali ile ilgili durumları içermektedir. Eğer web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden bir restoran veya kullanıcı olsun, bilgilerinizi başkaları ile paylaşırsanız, bu partilere sağlayacağınız bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olacaktır. web sitemiz ve mobil uygulamalarımız üçüncü partilerin gizlilik politikalarından sorumlu değildir.

Hizmetlerimiz ile ilgili bilgiler

Size en yüksek kalitede servisler sunmayı hedefliyoruz. Bunu yapabilmemiz için size dönem dönem ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ürünler, indirimler, servisler, promosyonlar ve kampanyalar hakkında duyurular, pazarlama mesajları yollayabiliriz.

Genel

Web sitesi ve mobil uygulamalar bu gizlilik politikasını değiştirme hakkını gizli tutar. Yapılan herhangi bir farklılık web sitesi ve mobil uygulamalar üzerinde yayınlanacak ve değiştirilen maddeler değiştirildikten sonra 30 gün içinde yürürlüğe girecektir. Ek olarak kullanıcılarımız bu değişiklikler ile ilgili e-posta ile de bilgilendirilmektedir.

 

Mesafeli Satış Sözleşmesi

1.TARAFLAR
İşbu Sözleşme aşağıdaki taraflar arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde imzalanmıştır.
A. ‘ Online Sipariş menüsünden sipariş veren kişi ’ ; (sözleşmede bundan sonra "ALICI" olarak anılacaktır)

B.‘Atakale Turizm Limited Şirketi’ ; (sözleşmede bundan sonra "SATICI" olarak anılacaktır)
AD- SOYAD:
ADRES:
İş bu sözleşmeyi kabul etmekle ALICI, sözleşme konusu siparişi onayladığı takdirde sipariş konusu bedeli ve varsa kargo ücreti, vergi gibi belirtilen ek ücretleri ödeme yükümlülüğü altına gireceğini ve bu konuda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.
2.TANIMLAR
İşbu sözleşmenin uygulanmasında ve yorumlanmasında aşağıda yazılı terimler karşılarındaki yazılı açıklamaları ifade edeceklerdir.
BAKAN: Gümrük ve Ticaret Bakanı’nı,
BAKANLIK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nı,
KANUN: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u,
YÖNETMELİK: Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni (RG:27.11.2014/29188)
HİZMET: Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan ya da yapılması taahhüt edilen mal sağlama dışındaki her türlü tüketici işleminin konusunu ,
SATICI: Ticari veya mesleki faaliyetleri kapsamında tüketiciye mal sunan veya mal sunan adına veya hesabına hareket eden şirketi,
ALICI: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kişiyi,
SİTE: SATICI’ya ait internet sitesini,
SİPARİŞ VEREN: Bir mal veya hizmeti SATICI’ya ait internet sitesi üzerinden talep eden gerçek ya da tüzel kişiyi,
TARAFLAR: SATICI ve ALICI’yı,
SÖZLEŞME: SATICI ve ALICI arasında akdedilen işbu sözleşmeyi,
MAL: Alışverişe konu olan taşınır eşyayı ve elektronik ortamda kullanılmak üzere hazırlanan yazılım, ses, görüntü ve benzeri gayri maddi malları ifade eder.
3.KONU
İşbu Sözleşme, ALICI’nın, SATICI’ya ait internet sitesi üzerinden elektronik ortamda siparişini verdiği aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenler.
Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.
4. SATICI BİLGİLERİ
Ünvanı: ATAKALE TURİZM LİMİTED ŞİRKETİ
Adres: BURUNUCU MAHALLESİ ATAPARK 1. SOKAK NO: 1
Telefon: 0452 333 0 999 - 0452 324 70 65
Faks: 0452 324 70 66
Eposta: musterihizmetleri@atakale.net

5. ALICI BİLGİLERİ
Teslim edilecek kişi
Teslimat Adresi
Telefon
Faks
Eposta/kullanıcı adı

6. SİPARİŞ VEREN KİŞİ BİLGİLERİ
Ad/Soyad/Unvan
Adres
Telefon
Faks
Eposta/kullanıcı adı
7. SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN/ÜRÜNLER BİLGİLERİ
1. Malın /Ürün/Ürünlerin/ Hizmetin temel özelliklerini (türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi) SATICI’ya ait internet sitesinde yayınlanmaktadır. Satıcı tarafından kampanya düzenlenmiş ise ilgili ürünün temel özelliklerini kampanya süresince inceleyebilirsiniz. Kampanya tarihine kadar geçerlidir.
7.2. Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.
7.3. Sözleşme konusu mal ya da hizmetin tüm vergiler dâhil satış fiyatı aşağıda gösterilmiştir.

Ürün AçıklamasıAdetBirim FiyatıAra Toplam
(KDV Dahil)
Kargo Tutarı
Toplam :

Ödeme Şekli ve Planı
Teslimat Adresi
Teslim Edilecek kişi
Fatura Adresi
Sipariş Tarihi
Teslimat tarihi
Teslim şekli

7.4. Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücreti ALICI tarafından ödenecektir.
8. FATURA BİLGİLERİ
Ad/Soyad/Unvan
Adres
Telefon
Faks
Eposta/kullanıcı adı
Fatura teslim : Fatura sipariş teslimatı sırasında fatura adresine sipariş ile birlikte
teslim edilecektir.


9. GENEL HÜKÜMLER
9.1. ALICI, SATICI’ya ait internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup, bilgi sahibi olduğunu, elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. ALICI’nın; Ön Bilgilendirmeyi elektronik ortamda teyit etmesi, mesafeli satış sözleşmesinin kurulmasından evvel, SATICI tarafından ALICI' ya verilmesi gereken adresi, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikleri, ürünlerin vergiler dâhil fiyatını, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.2. Sözleşme konusu her bir ürün, 30 günlük yasal süreyi aşmamak kaydı ile ALICI' nın yerleşim yeri uzaklığına bağlı olarak internet sitesindeki ön bilgiler kısmında belirtilen süre zarfında ALICI veya ALICI’nın gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa teslim edilir. Bu süre içinde ürünün ALICI’ya teslim edilememesi durumunda, ALICI’nın sözleşmeyi feshetme hakkı saklıdır.
9.3. SATICI, Sözleşme konusu ürünü eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri, kullanım kılavuzları işin gereği olan bilgi ve belgeler ile teslim etmeyi, her türlü ayıptan arî olarak yasal mevzuat gereklerine göre sağlam, standartlara uygun bir şekilde işi doğruluk ve dürüstlük esasları dâhilinde ifa etmeyi, hizmet kalitesini koruyup yükseltmeyi, işin ifası sırasında gerekli dikkat ve özeni göstermeyi, ihtiyat ve öngörü ile hareket etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.4. SATICI, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’yı bilgilendirmek ve açıkça onayını almak suretiyle eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.
9.5. SATICI, sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, öğrendiği tarihten itibaren 3 gün içinde yazılı olarak tüketiciye bildireceğini, 14 günlük süre içinde toplam bedeli ALICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.6. ALICI, Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu Sözleşme’yi elektronik ortamda teyit edeceğini, herhangi bir nedenle sözleşme konusu ürün bedelinin ödenmemesi ve/veya banka kayıtlarında iptal edilmesi halinde, SATICI’nın sözleşme konusu ürünü teslim yükümlülüğünün sona ereceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.7. ALICI, Sözleşme konusu ürünün ALICI veya ALICI’nın gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız kullanılması sonucunda sözleşme konusu ürün bedelinin ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından SATICI'ya ödenmemesi halinde, ALICI Sözleşme konusu ürünü 3 gün içerisinde nakliye gideri SATICI’ya ait olacak şekilde SATICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.8. SATICI, tarafların iradesi dışında gelişen, önceden öngörülemeyen ve tarafların borçlarını yerine getirmesini engelleyici ve/veya geciktirici hallerin oluşması gibi mücbir sebepler halleri nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI'ya bildireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. ALICI da siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesini SATICI’dan talep etme hakkını haizdir. ALICI tarafından siparişin iptal edilmesi halinde ALICI’nın nakit ile yaptığı ödemelerde, ürün tutarı 14 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 14 gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. ALICI, SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasına ilişkin ortalama sürecin 2 ile 3 haftayı bulabileceğini, bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI’nın hesaplarına yansıması halinin tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’yı sorumlu tutamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
9.9. SATICININ, ALICI tarafından siteye kayıt formunda belirtilen veya daha sonra kendisi tarafından güncellenen adresi, e-posta adresi, sabit ve mobil telefon hatları ve diğer iletişim bilgileri üzerinden mektup, e-posta, SMS, telefon görüşmesi ve diğer yollarla iletişim, pazarlama, bildirim ve diğer amaçlarla ALICI’ya ulaşma hakkı bulunmaktadır. ALICI, işbu sözleşmeyi kabul etmekle SATICI’nın kendisine yönelik yukarıda belirtilen iletişim faaliyetlerinde bulunabileceğini kabul ve beyan etmektedir.
9.10. ALICI, sözleşme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı mal/hizmeti kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan mal/hizmetin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra mal/hizmetin özenle korunması borcu, ALICI’ya aittir. Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Fatura iade edilmelidir.
9.11. ALICI ile sipariş esnasında kullanılan kredi kartı hamilinin aynı kişi olmaması veya ürünün ALICI’ya tesliminden evvel, siparişte kullanılan kredi kartına ilişkin güvenlik açığı tespit edilmesi halinde, SATICI, kredi kartı hamiline ilişkin kimlik ve iletişim bilgilerini, siparişte kullanılan kredi kartının bir önceki aya ait ekstresini yahut kart hamilinin bankasından kredi kartının kendisine ait olduğuna ilişkin yazıyı ibraz etmesini ALICI’dan talep edebilir. ALICI’nın talebe konu bilgi/belgeleri temin etmesine kadar geçecek sürede sipariş dondurulacak olup, mezkur taleplerin 24 saat içerisinde karşılanmaması halinde ise SATICI, siparişi iptal etme hakkını haizdir.
9.12. ALICI, SATICI’ya ait internet sitesine üye olurken verdiği kişisel ve diğer sair bilgilerin gerçeğe uygun olduğunu, SATICI’nın bu bilgilerin gerçeğe aykırılığı nedeniyle uğrayacağı tüm zararları, SATICI’nın ilk bildirimi üzerine derhal, nakden ve defaten tazmin edeceğini beyan ve taahhüt eder.
9.13. ALICI, SATICI’ya ait internet sitesini kullanırken yasal mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran ALICI’yı bağlayacaktır.
9.14. ALICI, SATICI’ya ait internet sitesini hiçbir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız ve taciz edici şekilde, yasalara aykırı bir amaç için, başkalarının maddi ve manevi haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz. Ayrıca, üye başkalarının hizmetleri kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı faaliyet (spam, virus, truva atı, vb.) işlemlerde bulunamaz.
9.15. SATICI’ya ait internet sitesinin üzerinden, SATICI’nın kendi kontrolünde olmayan ve/veya başkaca üçüncü kişilerin sahip olduğu ve/veya işlettiği başka web sitelerine ve/veya başka içeriklere link verilebilir. Bu linkler ALICI’ya yönlenme kolaylığı sağlamak amacıyla konmuş olup herhangi bir web sitesini veya o siteyi işleten kişiyi desteklememekte ve Link verilen web sitesinin içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir garanti niteliği taşımamaktadır.
9.16. İşbu sözleşme içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden üye işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, SATICI’yı bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından ari tutacaktır. Ayrıca; işbu ihlal nedeniyle, olayın hukuk alanına intikal ettirilmesi halinde, SATICI’nın üyeye karşı üyelik sözleşmesine uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.
10. CAYMA HAKKI
10.1. ALICI; mesafeli sözleşmenin mal satışına ilişkin olması durumunda, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir. ALICI, iş bu sözleşmeyi kabul etmekle, cayma hakkı konusunda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.
10.2. Cayma hakkının kullanılması için 14 (ondört) günlük süre içinde SATICI' ya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde,
a) 3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)
b) İade formu,
c) İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
d) SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI’yı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.
e) ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılması sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan ALICI sorumlu değildir.
f) Cayma hakkının kullanılması nedeniyle SATICI tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir.
11. CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER
ALICI’nın isteği veya açıkça kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ve geri gönderilmeye müsait olmayan, iç giyim alt parçaları, mayo ve bikini altları, makyaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar, ALICI’ya teslim edilmesinin ardından ALICI tarafından ambalajı açıldığı takdirde iade edilmesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan ürünler, teslim edildikten sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler, Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlara ilişkin mallar, Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallar, ile ses veya görüntü kayıtlarının, kitap, dijital içerik, yazılım programlarının, veri kaydedebilme ve veri depolama cihazlarının, bilgisayar sarf malzemelerinin, ambalajının ALICI tarafından açılmış olması halinde iadesi Yönetmelik gereği mümkün değildir. Ayrıca Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin cayma hakkının kullanılması da Yönetmelik gereği mümkün değildir.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit vb.) iade edilebilmesi için ambalajlarının açılmamış, denenmemiş, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları gerekir.


12. TEMERRÜT HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI
ALICI, ödeme işlemlerini kredi kartı ile yaptığı durumda temerrüde düştüğü takdirde, kart sahibi banka ile arasındaki kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyeceğini ve bankaya karşı sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini ALICI’dan talep edebilir ve her koşulda ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın uğradığı zarar ve ziyanını ödeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder
13. YETKİLİ MAHKEME
İşbu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda şikayet ve itirazlar, aşağıdaki kanunda belirtilen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapılacaktır. Parasal sınıra ilişkin bilgiler aşağıdadır:
01/01/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2017 yılı için tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda değeri:
a) 2.400 (iki bin dört yüz) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri,
b) Büyükşehir statüsünde olan illerde 2.400 (iki bin dört yüz) Türk Lirası ile 3.610 (üç bin altı yüz on) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 3.610 (üç bin altı yüz on) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri,
ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 2.400 (iki bin dört yüz) Türk Lirası ile 3.610 (üç bin altı yüz on) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri görevli kılınmışlardır.
İşbu Sözleşme ticari amaçlarla yapılmaktadır.
14. YÜRÜRLÜK
ALICI, Site üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu sözleşmenin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır. SATICI, siparişin gerçekleşmesi öncesinde işbu sözleşmenin sitede ALICI tarafından okunup kabul edildiğine dair onay alacak şekilde gerekli yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.
SATICI: ATAKALE TURİZM LTD. ŞTİ.
ALICI:
TARİH: 

 
 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kanun Kapsamındaki Haklarınız

 

Atakale Turizm Ltd. Şti. olarak Şirketimiz, gerek web sitemizi kullanırken, gerekse başka yollarla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin güvenliğinin sağlanmasına son derece önem vermektedir. 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ve bu mevzuatta belirtilen bir takım tanımlar hakkında sizi bilgilendirmek isteriz:
Kişisel veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,
Kişisel verilerin işlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,
Veri işleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,
Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,
Veri sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. Kanun kapsamında Şirketimiz veri sorumlusu olarak hareket etmektedir.

Veri sorumlusu sıfatı ile Şirketimiz tarafından ya da internet sitelerimiz ile sosyal medya sayfalarımız veya ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile; kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz; tamamen veya kısmen elde edilebilir, kaydedilebilir, depolanabilir, değiştirilebilir, güncellenebilir , periyodik olarak kontrol edilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilebilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde Şirketimizin birlikte çalıştığı ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye'de veya yurt dışında mukim olan 3. kişi gerçek kişi/tüzel kişi, hizmet sağlayıcı ve tedarikçi firmalar, sigorta şirketleri ile Şirketimiz ve/veya Şirketimizin alt acenteleri ile paylaşılabilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde yurtdışı da dahil olmak üzere -aşağıdaki detaylar ile sınırlı olmamak kaydıyla- aktarılabilir ya da kullanılmasının engellenmesi de dahil olmak üzere -aşağıdaki detaylar ile sınırlı olmamak kaydıyla- işlenebilir.
 

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları
Kişisel verileriniz, Atakale Turizm Ltd. Şti tarafından sunulan ürün, hizmet ya da ticari faaliyete ilişkin olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber, şirketimiz tarafından ürün ve hizmetlerin en iyi şekilde sunulabilmesini sağlamak amacıyla işlenmektedir.
Atakale Turizm Ltd. Şti olarak, kimlik ve iletişim verileriniz, alışverişinize ilişkin ödeme verileriniz, şubelerimizi ziyaret etmeniz, online hizmetlerimizi kullanmanız halinde dijital ve çerez verileriniz ve çağrı merkezimize ulaşmanız halinde işitsel verileriniz gibi genel veya iletmeniz halinde özel nitelikli kişisel verileriniz;

- İştiraklerimizi ziyaret ettiğinizde veya çeşitli kanallar aracılığıyla (çağrı merkezi, internet sitesi vs.) ürün ve/veya hizmetlerimizin sunulması
- Siparişlerin alımı, iptali ve yerine getirilmesi işlemlerinin yönetilmesi
- Müşteri talep ve şikâyetlerinin yönetilmesi,
- Açık rızanız bulunması halinde, Şirketimizin sunduğu hizmet ve ürün kalitesinin geliştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanması için çeşitli kanallar (internet sitesi, sosyal medya platformları vb.) ile tanıtım, pazarlama, promosyon, anket, kampanya ve reklam faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, genel ve özel teklifler sunulması, bilgilendirme ve iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi ve müşterilerin olası taleplerinin önceden öngörülebilmesi amacıyla analiz çalışmaları yapılması
Sosyal medya hesaplarımızın yönetilmesi ve bu kanallar üzerinden bizimle kuracağınız iletişimin yürütülmesi
- Bilgi ve veri güvenliğinin temini, bilgi sistemlerinin sürekliliğinin sağlanması
- Ürünlerimizin ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesi, raporlama, analiz, iç kontrol, denetim, inceleme, soruşturma çalışmalarının yapılması, müşteri memnuniyetinin sağlanması ve taleplerin karşılanması
- Güvenliğin sağlanması amacıyla iş yerlerimizde kamera kayıtlarının alınması
- Resmi kurum ve kuruluşların taleplerinin yerine getirilmesi ve şirketimize iletilen kararların uygulanması
- Arşiv ve saklama süreçlerinin yürütülmesi ve
- Şirketimizin faaliyetlerinin yürütülmesi, geliştirilmesi, mevzuata ve prosedürlere uyum sağlanması amaçlarıyla sınırlı olarak işlenebilecektir. Ayrıca yukarıda belirtilen kişisel verileriniz, şirketimize ait fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilmektedir.

 

Kişisel Verilerin Aktarılması
Toplanan kişisel verileriniz, yukarıda açıklanan amaçlarla Kanun ve ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebeple sınırlı olmak kaydıyla size bu hizmeti sunabilmemiz için çağrı merkezine, arşiv, matbaa, kart basımı, dağıtım firması gibi hizmet sağlayıcılara ve iş ortaklarımıza, anlaşmalı olarak danışmanlık aldığımız avukatlara, resmi kurum ve kuruluşlara, yurtiçindeki ve yurtdışındaki şirketlere aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlarla, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun ve Kanun’un 5.maddesinin 2.fıkrasında belirtilen sözleşmenin ifası, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi, kanunlarda öngörülmesi, veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebeplerine dayalı ve bu sebeplerle sınırlı olarak otomatik veya otomatik olmayan aşağıda sayılan yöntemlerle toplanabilmektedir.

 

- Şubelerimize gelmeniz halinde, doğrudan sözlü veya yazılı olarak tarafınızdan iletilen bilgilerden (telefon ,e-posta vb.)
- Şubelerimizde bulunan kapalı devre kamera kayıt sistemleri,
- İnternet sitesi, çağrı merkezi, sosyal medya kanalları, şirket faaliyetleri kapmasında kullanılan uygulama ve yazılımlar.

 

Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız
6698 sayılı kanunun 11. Maddesi çerçevesinde şirketimize başvurarak;

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

  6. Kanun'un 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  7. Yukarıdaki 5 ve 6. talepler uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde kişisel verilerinizle ilgili başvurularınızı aşağıda belirtilen iletişim yöntemlerinden birini kullanarak;

Burunucu Mh. Atapark 1. Sk. No: 1 Ünye/Ordu adresine kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak bizzat; veya Şirketimiz musterihizmetleri@atakale.net adresine; veya Kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak, KVK Kanunu ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer usuller ile tarafımıza iletebilirsiniz.


Şirketimiz, Kanunu’nun 13. maddesine uygun olarak, başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebin reddedilmesi halinde, red nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçelendirilecektir.

 

Atakale Turizm Ltd. Şti. Teslimat ve İade Sözleşmesi

1. Sözleşmenin Onaylanması
Kullanıcı kayıt formu doldurularak veya sosyal medya ağları üyeliği (Facebook, Twitter, Pinterest ve benzerleri) aracılığıyla www.atakale.net adresinden veya bu adres üzerinden erişilebilen web-sitelerini kapsayan siteler üzerinden atakale.net sistemine üye olunabilir. Her atakale.net kullanıcısı, Atakale Turizm Limited Şirketi (atakale.net) ile akdetmiş olduğu işbu Kullanıcı Sözleşmesi (“Sözleşme”) hükümlerine uyacağını kabul ve taahhüt eder.

2. Hizmetler
atakale.net kullanıcılarına internet ortamında, mobil telefonlarda, akıllı TV sistemlerinde veya benzer platformlarda geliştirilebilen uygulamalardan sisteme üye işyerlerinden yemek siparişi verme imkanı ve buna ilişkin sair hizmetler sunar.

 

3. atakale.net Kullanıcı Sistemi
- Her atakale.net kullanıcısı, kendisinin belirleyeceği bir “kullanıcı adı” veya e-posta adresi ile “şifre”ye sahip olur.
- “Kullanıcı adı” e-posta adreslerinde olduğu gibi her üyeye özeldir ve aynı kullanıcı adı farklı üyelere verilmez.
- Her kullanıcının atakale.net üyeliği gerektiren sistemlere bağlanabilmesi için kullanıcı adını veya kayıtlı e-posta adresi ile şifresini girmesi gereklidir. Bu işlem atakale.net sistemine giriş yapmak şeklinde tanımlanmıştır. Kullanıcılar, diledikleri takdirde ilgili kullanıcı sözleşmelerini onaylamak kaydıyla atakale.net sistemine giriş yaptıkları kullanıcı adı veya e-posta adresi ve şifre ile atakale.net sistemine dahil diğer sitelere (iştiraklere)de giriş yapabilirler.
- “Şifre” sadece ilgili kullanıcının bilgisi dâhilindedir. Kullanıcı şifresi unutulduğu takdirde atakale.net, talep üzerine kullanıcının atakale.net sisteminde kayıtlı e-posta adresine yeni şifre oluşturabilmek için bir bağlantı gönderecektir. Şifre'nin belirlenmesi ve korunması tamamıyla kullanıcının kendi sorumluluğundadır ve atakale.net şifre kullanımından doğacak problemlerden veya oluşabilecek zararlardan kesinlikle sorumlu değildir.
- atakale.net kullanıcılarını atakale.net kayıtlı adreslerinin bulunduğu bölgelerdeki ve sair şekilde yararlanabilecekleri promosyonlar ile atakale.net sistemi dahilindeki yeni hizmet veya projelerden e-posta yolu ile haberdar edebilecektir. Ayrıca atakale.net kullanıcılarına sosyal medya kanalları dahil olmak üzere kullanıcıların atakale.net sistemi ile paylaştıkları her türlü iletişim kanalı üzerinden ulaşabilir ve çeşitli promosyon, kampanya ve benzer bilgileri paylaşabilecektir.
- Kullanıcıların belirlemiş oldukları atakale.net sisteminde kayıtlı isim, adres ve telefon numarası, siparişin daha çabuk ve doğru teslimi amacıyla siparişi teslim eden kurye ile paylaşılacaktır.
- atakale.net sisteminin kullanılması ile oluşacak data ve verilerin tüm fikri haklarına sahiptir. atakale.net, söz konusu bilgilerle kullanıcı üyelik bilgilerini açıklamadan demografik bilgiler içeren raporlar düzenleyebilir veya bu tarz bilgileri veya raporları kendisi kullanabilir ve bu rapor ve/veya istatistikleri iş ortakları ile üçüncü kişilerle bedelli veya bedelsiz paylaşabilir. Bu işlemler atakale.net Gizlilik Politikası hükümlerine aykırılık teşkil etmez.
 

4. Kullanıcının Yükümlülükleri
- Kullanıcı, atakale.net hizmetlerinden yararlandığı sırada,

- Kullanıcı kayıt formunda yer alan bilgilerin doğru olduğunu ve bu bilgilerin gerekli olduğu durumlarda bilginin hatalı veya noksan olmasından (şifre unutma gibi) doğacak kendisinin ya da üçüncü kişilerin zararlarından dolayı sorumluluğun kendisine ait olduğunu, bu hallerde atakale.net üyeliğinin sona erebileceğini;
- “Kullanıcı adı” veya kayıtlı e-posta adresiyle yapacağı her türlü işlemden bizzat kendisinin sorumlu olduğunu;
- atakale.net tarafından verilen hizmetlerin ve yazılımların telif hakkının atakale.net'e ait olduğunu, bu yazılımları hiçbir şekilde çoğaltıp, dağıtmayacağını;
- atakale.net hizmetlerini kullandığında ileri sürdüğü şahsi fikir, düşünce, ifade, atakale.net ortamına eklediği dosyaların, gönderdiği kişisel bilgilerinin sorumluluğunun kendisine ait olduğunu ve üye işyeri ile kullanıcı arasında oluşabilecek ihtilaflar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere atakale.net'in bu dosyalardan dolayı hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağını, atakale.net'in bu görüş ve düşünceleri yayımlayıp, yayımlamamakta serbest olduğunu ayrıca bu görüş ve yorumları moderatörler aracılığıyla düzenleyip, imla hatalarını düzeltme hakkı bulunduğunu;
- atakale.net'desunulan hizmetlere atakale.net tarafından belirlenen şekil dışında ve/veya yetkisiz şekilde ulaşmamayı ve yazılımı hiçbir şekilde değiştirmemeyi, değiştirilmiş olduğu belli olanları kullanmamayı ve anılan kurallara uymadığı durumlarda atakale.net'in uğrayabileceği tüm maddi ve manevi zararı karşılamayı;
- Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve ilgili mevzuat uyarınca atakale.net üzerinden tütün mamulleri ve alkollü içecek satışı kati suretle yapılmadığını, atakale.net vasıtasıyla tütün mamulleri ve alkollü içecek temin etmemeyi aksi yöndeki işlemlerin üyeliğin iptali ve işbu Sözleşme’nin feshi ile sonuçlanabileceğini;
- Kullanıcı verilerinin yetkisiz kişilerce okunmasından veya kullanılmasından dolayı gelebilecek zararlardan ötürü atakale.net'in sorumlu tutulamayacağını;
- Kullanıcı paylaşımlarının üçüncü kişiler tarafından izinsiz şekilde kullanılmasından, paylaşılmasından veya yayınlanmasından dolayı gelebilecek zararlardan atakale.net'in sorumlu olmayacağını;
- Tehdit edici, ahlak dışı, ırkçı, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, uluslararası anlaşmalara aykırı içeriğe sahip mesaj veya yorum göndermemeyi;
- Reklam yapmamayı, herhangi bir mal veya hizmet satmamayı veya satılmasına yönelik teklifte bulunmamayı, anket, yarışma veya zincir mektup faaliyetlerinde bulunmamayı;
- Diğer kullanıcıların bilgisayarındaki bilgilere veya yazılıma zarar verecek bilgi veya programlar göndermemeyi;
- atakale.net hizmetleri kullanarak elde edilen herhangi bir kayıt veya elde edilmiş malzemelerin tamamen kullanıcının rızası dâhilinde olduğunu, kendi bilgisayarında yaratacağı arızalar, bilgi kaybı ve diğer kayıpların sorumluluğunun tamamen kendisine ait olduğunu, atakale.net sisteminin kullanımından dolayı uğrayabileceği zararlardan dolayı atakale.net'den tazminat talep etmemeyi;
- atakale.net'in, dilediği zaman veya sürekli olarak tüm sistemi izleyebileceğini;
- Kurallara aykırı davrandığı takdirde atakale.net'in gerekli müdahalelerde bulunma ve kullanıcıyı hizmet dışına çıkarma ve üyeliğine son verme hakkına sahip olduğunu,
- atakale.net'in, kendi sistemini ticari amaçla kullanabileceğini;
- Başkalarına ait kişisel bilgileri kayıt etmemeyi, yaymamayı, kötüye kullanmamayı;
- atakale.net sisteminde çerez (cookie/tanımlama bilgileri) kullanıldığını, çerezlerin bir internet sitesinin kullanıcının bilgisayarındaki sabit diskte çerez dosyasına aktardığı bilgi parçaları olduğunu, bunların kullanıcıların atakale.net'de gezinmesine olanak sağladığını ve gerektiğinde siteye erişen kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun içeriklerin hazırlanmasına yardımcı olduğunu beyan, taahhüt ve kabul eder.

 

5. Atakale.net'e Tanınan Yetkiler
- atakale.net herhangi bir zamanda sistemin çalışmasını geçici bir süre askıya alabilir veya tamamen durdurabilir.
- atakale.net güvenliği şüphesi doğuran kullanıcı işlemlerinden dolayı ilgili kullanıcıların Kredi Kartı ile Ödeme Sistemi aracılığı ile ödeme yapma imkânını geçici bir süre askıya alabilir veya tamamen durdurabilir.
- Sistemin veya Kredi Kartı ödeme seçeneği kullanımının geçici bir süre askıya alınması veya tamamen durdurulmasından dolayı atakale.net'in kullanıcılarına veya üçüncü kişilere karşı hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.
- atakale.net, hizmetlerinin zamanında, güvenli ve hatasız olarak sunulması, hizmet kullanımından elde edilen sonuçların doğru ve güvenilir olması, hizmet kalitesinin beklentilere cevap vermesi için gerekli özeni gösterecektir ancak bunları taahhüt etmemektedir.
- atakale.net kullanıcıların sistemden yararlanmaları sırasında ortamda bulunduracakları dosyaların, mesajların bazılarını veya tamamını uygun göreceği periyotlarla yedekleme ve silme yetkisine sahiptir. Yedekleme ve silme işlemlerinden dolayı atakale.net sorumlu tutulmayacaktır.
- atakale.net kendi ürettiği ve/veya dışardan satın aldığı bilgi, belge, yazılım, tasarım, grafik vb. eserlerin mülkiyet ve mülkiyetten doğan telif haklarına sahiptir.
- atakale.net sistemindeki satışlar, işyeri menülerinin sipariş anındaki mevcudiyetiyle sınırlıdır. atakale.net işyerinde bulunmayan ürünlerin kullanıcıya teslimini sağlayamayabilir. Ürünlerin atakale.net sisteminde teşhir edilmesi bunların stokta bulunduğu anlamına gelmemektedir.
- Fiyat ve ürün özellik bilgilerinde hata oluştuğu takdirde atakale.net kullanıcıları bilgilendirerek, bu hatayı düzeltecek şekilde ürün teslimatı yapabilir veya siparişi iptal edebilir.
- atakale.net sisteminde satışa sunulan ürünlerin içeriğine dair doğru ve dürüst açıklama yapılmasına dair atakale.net gerekli özeni gösterecektir ancak sipariş içeriklerine dair yapılan eksik ve/veya hatalı açıklamalardan dolayı oluşacak problemlerden veya zararlardan atakale.net sorumlu değildir.
- atakale.net kullanıcı üyeliği gerektirmeyen hizmetleri zaman içinde üyelik gerektiren bir hale dönüştürülebilir, ilave hizmetler açabilir, bazı hizmetlerini kısmen veya tamamen değiştirebilir veya ücretli hale dönüştürebilir. Bu durumda kullanıcının Sözleşme’yi feshederek, üyelikten ayrılma hakkı saklıdır.
- atakale.net, ileride doğacak teknik zaruretler ve mevzuata uyum amacıyla kullanıcıların aleyhine olmamak kaydıyla işbu Sözleşme’nin uygulamasında değişiklikler yapabilir, mevcut maddelerini değiştirebilir veya yeni maddeler ilave edebilir.

 

6. Kullanım Amacı
Kullanıcılar, atakale.net sistemi üzerinde verilen tüm siparişlerin, yapılan tüm alışverişlerin kişisel kullanım amaçlı olduğunu, bunların tekrar satış amaçlı olmadığını kabul ederler.

 

7. Ödeme
atakale.net kullanıcıları atakale.net sisteminden verdikleri siparişin ücretini, seçenekler arasından sipariş verirken sunulmuş seçenekler arasında seçtikleri şekilde ya da teslimat esnasında ödeyebilir.
 

8. Kanuni Zorunluluklar
İşbu Sözleşme kapsamı dışında gerçekleşecek tüm kanuni değişikliklerden kaynaklanan işlemler atakale.net sorumluluğu dışındadır ve aynen Sözleşme’ye yansıtılır.

 

9. Ürün Teslimatı
Ürün teslimatı sürecinde kullanıcı, atakale.net sisteminde seçtiği adreste bulunamaz ise siparişi kesinlikle başka bir adrese bırakılmayacaktır. Bu durum çerçevesinde kullanıcı kendisinin bulunmadığı bir adrese sipariş vermiş olduğu için doğacak kanuni yükümlülükleri kabul etmek durumundadır.

10. Ürün İade Şartları

Satın aldığınız ürünlerin iadesi için öncelikle web sitemizden, sosyal medya hesaplarımız ve resmi iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşmanız gerekmektedir. İade etmek istediğiniz ürün hazır yiyecek/içecek olmadığı için lütfen aşağıdaki şartları karşıladığına ve bunları ispat edebiliyor olduğunuzdan emin olunuz;

 - İçinden yabancı madde çıkması,

 - Alerjen durumlar karşısında yazdığınız notların dikkate alınmamış olması,

 - Siparişinizin eksik olarak teslim edilmesi.

11. Bilgilerin Saklanması ve İspat Yükümlülüğü:
atakale.net sisteminde kayıtlı kullanıcı bilgileri, siparişleri, yorum/değerlendirmeleri vb. atakale.net Gizlilik Politikası’na tabi olacak şekilde en az üç (3) yıl boyunca saklanır. İşbu Sözleşme’nin ifasından doğacak her türlü uyuşmazlıkta atakale.net sisteminde saklanan veriler ile kullanıcı kayıtları bağlayıcı ve kesin delil teşkil eder.

 

12. Uygulanacak Hukuk ve Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri
İşbu Sözleşme Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Sözleşme’nin ifasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde Ordu Mahkeme ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.

 

13. Yürürlük
İşbu Sözleşme taraflar arasında kullanıcının, kullanıcı kayıt formunu doldurmasından itibaren süresiz olarak yürürlüğe girer.

 

14. Fesih
Taraflar işbu Sözleşme’yi diledikleri zaman sona erdirebileceklerdir. Sözleşme’nin feshi anında tarafların birbirlerinden olan alacak hakları etkilenmez.